Kneden, bakken, proeven, kijken, stampen, ruiken, mengen, .... We deden het allemaal! We starten de week met een bezoek aan de bakker tegenover de school (Broodhuisje) en kopen en proeven wit en bruin brood, stokbrood en platbrood. Het stokbrood is zelfs groter dan onze kleuters! We bakken taartjes van zand en broodjes van plasticine, schilderen, oefenen de fijne motoriek en sorteren cupcakes op kleur. Op woensdag gaan we kijken in de bakkerij: we zien en voelen het deeg, bekijken de zakken bloem, de grote kneedmachine en de oven, en zien de bakker stokbroden rollen. De dag erna bracht bakker Ibrahim zelfs voor elke kleuter een vers broodje, wat een fijne verrassing! Vrijdag verwerken we de overschot van ons brood in een broodpudding. Alle kleuters mogen helpen mengen en uiteraard proeven. De oven van de school had 3x zoveel tijd nodig als het recept aangaf, maar na het lange wachten en watertanden, smaakte de broodpudding extra goed.
Brood van de bakker
Gepost op zondag 28 april 2024